Sportvoeding kopen

Als je veel sport is voeding erg belangrijk, uiteraard ook voor een gezonde levensstijl, maar ook voor het herstel van je lichaam. Het is belangrijk om de juiste sportvoeding binnen te krijgen en om het juiste aantal calorie inname met bijbehorende macro’s per dag binnen te krijgen. Bij elk fysiek trainingsdoel hoort een doelgericht fitnessschema en voedingsschema. Het gaat om een goede balans tussen sport en voeding. Een gezond voedingsschema begint met een gevarieerd eetpatroon. Sportvoeding is een aanvulling op jouw dagelijkse eetpatroon en mag nooit als vervanging van een normale maaltijd worden gezien. Belangrijk om rekening mee te houden is dat elk lichaam anders is en anders reageert. Het zou zo kunnen zijn dat jij snel afvalt en bijvoorbeeld jouw vriend niet. Dit komt, omdat er drie verschillende lichaamstypen zijn. Advies op het gebied van voeding en sportvoeding is daarom altijd op de persoon gericht.

Fitness voeding, zoals eiwitten, kunnen van essentieel belang zijn

Sporters gebruiken vaak fitness voeding zoals eiwitten. Eiwitten zijn een goede basis voor spierherstel en spiergroei, maar dit is slechts de basis. Een gebalanceerd sportvoeding dieet is zoals we hierboven al lieten doorschemeren erg belangrijk. In het geval van eiwitten kan zo’n eiwitshake erg handig zijn. Het geeft je namelijk in een korte tijd, op een gemakkelijke manier, een snelle gezonde eiwitinname. En dat is nodig, omdat je met te weinig eiwitten per dag niet het maximale resultaat kunt boeken dat je eigenlijk met je lichaam wilt boeken.

Wij adviseren onze klanten en onze sporters altijd om eerst te kijken naar hun eigen levensstijl. Stel jezelf de vraag: Wat zijn mijn fysieke doelen en hoe wil ik mijn doelen bereiken? Op basis van deze antwoorden beslis je wat de juiste fitness voeding voor jou is en voeg je die toe in jouw sportvoedingsschema. Daar heb je hem weer. De juiste balans tussen voeding en sport. Mocht je vragen hebben over welke sportvoeding voor jou het meest geschikt is, helpen wij graag met persoonlijk advies..Wat zijn de voordelen van een sportvoedingsschema?

Een sportvoedingsschema heeft veel voordelen. Je ziet in één overzicht gelijk wat je kan eten, in welke hoeveelheden je kan eten en wanneer je kan eten. Wat je kan en in welke hoeveelheden je kan eten zijn de belangrijkste factoren hier. Die zorgen er namelijk voor dat jij echt vooruitgang maakt. Wanneer is een flexibele factor. Of je om 10:00 ’s ochtends of om 12:00 ’s middags eet maakt geen groot verschil. Zorg in ieder geval dat je aan het eind van de dag wel de juiste caloriebehoefte uit jouw sportvoeding schema binnen hebt gekregen. Voor je energieniveau is het echter wel belangrijk om op de juiste momenten te eten. Zo voorkom je dat je een laag energieniveau krijgt of trek krijgt om te gaan snacken. Houd je eiwitten hoog en zorg dat je langzame koolhydraten in je sportvoedingsschema verwerkt, zodat je een langer verzadigd gevoel hebt.

Ook bij een sportvoedingsschema is heilig dat de voeding afgestemd is op jouw fysieke doelstellingen en lichaamsbouw. Zo heb je voor het cutten/droogtrainen een ander schema dan bij het bulken. Een van de voordelen van zo’n schema is dat je simpelweg gezonder eet, zonder dingen te vergeten en/of weg te laten. Zo kan je ook gelijk zien wanneer je ruimte hebt voor een keer een gezonde snack.

Als je met een voedingsschema wilt gaan beginnen dan is het handig om te starten met de normale maaltijden te noteren. Dan heb je een beter beeld bij wat je eet. Op basis van deze datagegevens kun je jouw caloriebehoefte inkorten of uitbreiden.

Terugkomend op het feit dat ieder lichaam anders is dan de ander. We adviseren om niet te googelen naar een ‘standaard sportvoeding schema’, want het zou dan zomaar eens kunnen dat er een schema staat die helemaal niet voor jou geschikt is. Je loopt dan het risico om te veel af te vallen of te veel aan te komen. Je kan dan beter kiezen voor een voedingsschema waarin duidelijk staat wat de calorieën per gerecht zijn met welke verdeling in eiwitten, koolhydraten en vetten. Je kan dan gelijk zien waar je kan inkorten of uitbreiden qua hoeveelheden, zodat het wel past binnen jouw dagelijkse behoefte.

Uiteraard heb je weleens zin in een lekker tussendoortje of je zit op een verjaardag en krijgt taart aangeboden. Dit moet ook weleens kunnen op zijn tijd. Wees niet te streng voor jezelf, maar houd wel rekening met de calorieën van dit gerecht. Wat je kan doen is ergens anders inkorten op je gerechten, zodat je lekker van dit stukje taart kunt genieten. Het is namelijk wel belangrijk dat je niet veel te veel of juist te weinig calorieën binnen krijgt. Wil je nou snel bereken hoe veel calorieën jij nodig hebt per dag? Dat kan hier!


Op zoek naar sportvoeding recepten?

Wie niet te veel tijd in de keuken wilt besteden kan plannen met sportvoeding recepten. Maak van tevoren een eetplanning. Het is handig als je dan rekening houdt met eventuele afspraken. Moeten de kinderen bijvoorbeeld naar voetbaltraining of ben je die dag laat thuis door werk of studie? Plan dan iets dat heel snel klaar is. Een onderdeel van planning kan ook meal prepping zijn. Hier maak je voor een aantal dagen lekkere sportvoeding recepten klaar. Dit heeft als voordelen dat je makkelijker rekening kan houden met je dagelijkse behoefte en dat je niet elke dag in de keuken hoeft te staan. Meal prepping betekent niet dat je elke dag hetzelfde hoeft te eten. Varieer met kruiden, groenten, granen, vlees en vis. Dit zorgt voor een gevarieerd sportvoeding schema en voorkomt dat het gaat vervelen..

Off-Limit is een sportvoeding webshop met hoge kwaliteit supplementen en een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding

Ben je op zoek naar een webshop waar je hoogwaardige kwaliteit sportvoeding kan vinden? Wij hebben die mogelijkheid voor jou. Niet alleen vind je kwaliteit sportvoeding in onze webshop, maar in ons adviesgedeelte vind je alle informatie met betrekking tot voeding van gerichte sportvoeding schema’s tot gezonde gerechten en tips voor meal prepping.


DIT ZIJN AL ONZE ONLINE ADVIES PAKKETTEN

Wil jij onbeperkt toegang tot alle fitnesschema's, voedingsschema's, mindsettrainingen en waardevolle artikelen over fitness, voeding en mindset? Dan kies je voor ons lifestylepakket of online coaching pakket als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding. Je krijgt hier ook nog eens heerlijke gerechten bij waar de juiste calorieën en macroverdeling al bij staan

online fitness coaching


Online Coaching
4 weken

69,99

Voor korte begeleiding en een duwtje in de rug

✔️ Persoonlijk traject
✔️ Persoonlijke begeleiding
✔️ Onderbouwde schema's
✔️ Altijd contact 24-7 per mail
✔️ Inclusief lifestyle pakket
fitness schema's


Lifestyle Pakket
6 maanden

59,99

Voor onbeperkte toegang tot alle informatie en

✔️ Fitnessschema's
✔️ Voedingsschema's
✔️ Mindset trainingen
✔️ Heerlijke gerechten
✔️ Facebook Community
online coaching fitness 12 weken


Online Coaching
12 weken

189,99

Voor doelgerichte trajecten op de lange termijn

✔️ Persoonlijk traject
✔️ Persoonlijke begeleiding
✔️ Onderbouwde schema's
✔️ Altijd contact 24-7 per mail
✔️ Inclusief lifestyle pakket
online coaching fitness 12 weken


Online Coaching
12 weken

189,99

Voor doelgerichte trajecten op de lange termijn

✔️ Persoonlijk traject
✔️ Persoonlijke begeleiding
✔️ Onderbouwde schema's
✔️ Altijd contact 24-7 per mail
✔️ Inclusief lifestyle pakket