Zijn eiwitshakes per se nodig? | off-limit.nl

Zijn eiwitshakes per se nodig?

zijn eiwitshakes per se nodig?

Laten we beginnen met dat supplementen altijd een aanvulling of toevoeging op een gezond en gevarieerd eetpatroon zijn. En zo is dat ook bij eiwitshakes. Dus nee.. Je hebt ze niet per se nodig, maar ze kunnen wel erg handig zijn! Aan het eind van de dag gaat het om de juiste totale hoeveelheid eiwitten die je binnen dient te krijgen. Kom je met je dagelijkse voeding niet of lastig aan die totale hoeveel eiwitten? Dan zijn één of meerdere eiwitshakes per dag een goede oplossing! En hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt? Dat is weer afhankelijk van je lichaamssamenstelling en je beweging.

Probeer ook altijd je eiwitten uit verschillende voedingsbronnen te halen, zoals vlees, zuivel en plantaardige eiwitten.

Waarom een eiwit shake nemen?

Een eiwit shake kan je nemen om verschillende redenen. Hierboven hebben we de belangrijkste reden al genoemd. Eiwitten zijn namelijk onmisbaar voor je spieren, organen, zenuwstelsel en bloed. Tijdens het sporten ontstaat namelijk spierschade. Door het eten van voldoende eiwitten, welke het lichaam omzet in aminozuren, kunnen de spier- en lichaamscellen weer herstellen.

Een eiwit shake kan ook ideaal zijn als je moeite hebt met ontbijten of wanneer je in een bulk zit en geen honger hebt. Je zal op de één of andere manier toch aan je calorieën moeten komen en een whey eiwit shake bevat al gauw 120 calorieën. Bovendien geeft het een verzadigd gevoel wat weer ideaal is als je wilt afvallen.

Kan ik het beste een eiwitshake voor of na het sporten nemen?

Er bestaat niet zoiets is als het beste een eiwitshake voor of na het sporten nemen. Het is echter wel belangrijk om je dagelijkse eiwitbehoefte te halen. Meer eiwitten is niet erg, minder wel. Als we het hebben over spiergroei dan kan je het beste zoveel mogelijk calorieën na je training eten. Na je training bevindt je lichaam zich in een anabole staat. In een anabole toestand groeit spiermassa beter en met de juiste voeding stimuleer je dit alleen maar meer!

De voordelen van eiwitshakes

Eiwitshakes hebben een aantal voordelen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je opgesomd:
• Het zorgt voor spierherstel
• Goed voor het opbouwen van spiermassa (vooral na je training)
• Makkelijke en snelle manier van eiwitopname
• Ze bevatten weinig vet en koolhydraten
• Ze geven een verzadigd gevoel en biedt ondersteuning bij het afvallen
• Heerlijk en gezond tussendoortje

Een eiwitshake van Off-Limit

Wil je een gezonde lekkere eiwitshake in huis halen? Bekijk hier onze eiwitpoeders!