Wat is de kracht van visualiseren? | off-limit.nl

Wat is de kracht van visualiseren?

De kracht van visualiseren
Visualiseren kan je helpen je doelen te bereiken, angsten te overwinnen en rust in je hoofd te krijgen. Waar we vooral allemaal erg goed in zijn is het visualiseren van negatieve situaties. Voor je het weet hebben we een hele burgeroorlog in ons hoofd. Het probleem is dat je deze gedachten het universum in stuurt. Gedachten zijn dingen en negatieve gedachten uitstralingen zorgen ervoor dat je meer negatieve situaties creëert en aantrekt. Dat is de wet van aantrekkingskracht. Dit is dan ook het gevaar van negatieve visualisatie. Gelukkig voor ons kunnen we dit ook de andere kant opsturen. Dat doen we met positieve visualisatie. Doe je dat? Dan trek je positieve situaties aan!

Positieve visualisatie kan je leven veranderen!

Positieve visualisatie kan je zelfvertrouwen een boost geven en zelfs je leven veranderen. Er zijn zelfs diverse neurologische onderzoeken gedaan naar visualisatie. Zo is de hersenactiviteit van verschillende topsporters gemeten. Hun taak was om in gedachten een wedstrijd te spelen of een sprint te trekken. Het resultaat? Dezelfde delen in de hersenen werden geactiveerd als iemand die echt een wedstrijd speelt of een marathon loopt. Dit betekent dat je de hersenen voor de gek kan houden. De hersenen zien niet of je hem echt loopt of dat je dit in je hoofd doet. Bedenk je eens wat je hiermee kan bereiken! Je kan jezelf trainen voor de klas te staan, mensen te coachen, meer te bankdrukken, jezelf fit en sterk zien. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van deze unieke kracht. Wanneer je dit met regelmaat doet dan ga je er echt in geloven en ga je dit aantrekken. Je hoeft niet te weten hoe je dit aantrekt en hoe je het doel gaat bereiken. Dat is nu niet van belang, maar je dient wel het einddoel voor je te zien. De rest komt vanzelf op je pad, geloof mij! Zie het voor je, geloof het en combineer dit met verlangen. Dat is het geheime recept!

Let eens op je gedachten de komende tijd

Mijn tip is om eens een altijd dagen echt op je gedachten te letten. Hoe vaak is het negatief? Hoe vaak is het positief? Welk gevoel krijg je bij die gedachte? Wanneer het negatief is dan buig je hem om naar een positieve gedachte. Voorbeeld: ik hoorde mijn baas mijn naam noemen, wat heb ik verkeerd gedaan? (negatief). Draai dit om naar: ik hoorde mijn baas mijn naam noemen, maar dat hoeft niet per se negatief te zijn. Dit kan ook positief zijn, want ik heb de laatste tijd echt goed werk geleverd! Misschien voelt dit in het begin onwennig en dat is ook logisch, je lichaam is geconditioneerd de laatste jaren en heeft op dit gebied een reset nodig. Het heeft misschien wat tijd nodig om negatief denken en negatieve visualisaties om te draaien naar positief, maar het gaat je heel veel brengen. Heeft dit je interesse gewekt? Lees dan ook eens het artikel over affirmaties!