Wat doet fitness en voeding met onze mindset?

Wat doet fitness en voeding met onze mindset?
Fitness, voeding en mindset staan allemaal met elkaar in verband. Het één kan niet zonder het ander en dus is balans essentieel. Sport is zeer belangrijk als je je doelen wilt behalen en je focus wilt behouden. Vaak met de juiste mindset is het geen last of een grote drempel om minimaal drie keer per week te sporten, iedereen natuurlijk op zijn eigen niveau. Dit houd je het beste vol als je de juiste voeding eet, zodat je alles krijgt wat je lichaam nodigt heeft om door te gaan.

Je kunt voeding zien als de batterij van het lichaam. Gezonde voeding heeft een directe invloed op hoe je je voelt en hoe je functioneert. Voedsel is er om je lichaam energie te geven. Veel mensen verwarren dit met je lichaam vullen. ‘'You are what you eat''. We kennen dit cliché allemaal, maar nemen we dit wel serieus genoeg? Gezonde voeding zorgt ervoor dat wij ons fit en goed voelen, zodat we goed en vol energie kunnen functioneren en presteren in het dagelijks leven. Met de juiste denkwijze over voeding word je bewuster van wat je eet en ga je ook echt anders tegen je voeding aankijken. Het is dus de perfecte basis voor een goede mindset. Mentaal presteren kost ook veel energie, geef daarom je geest ook de stoffen die het nodig heeft. Je kan bijvoorbeeld een langere tijd concentratie vasthouden wanneer je langzame koolhydraten binnenkrijgt (bruine rijst, bruin brood, noten en zaden) in plaats van snelle koolhydraten die zorgen voor een tijdelijke piek (suikers).

Ga bewegen, want dit triggert chemische stoffen in het brein die ervoor zorgen dat je je gelukkiger en meer relaxed voelt.

Wil jij fitness, voeding en mindset ook met elkaar in balans brengen? Wil jij een gezonde, maar ook leuke levensstijl creëren? Bekijk dan onze coaching mogelijkheden!

Voordelen fitness voor je mindset

Fitness heeft zeer veel voordelen voor je fysieke lichaam, maar wat doet het mentaal met je? Het eerste wat je zult merken is dat je ook mentaal veel meer energie krijgt en minder snel vermoeid raakt. Ook zal je meer zelfverzekerd in het leven staan, omdat je je krachtig en energierijk voelt. Dit zorgt er weer voor dat je beter presteert in het dagelijks leven wat je juist nog zelfverzekerder maakt en vaak dan ook gelukkiger.

Studies bewijzen dat mensen die drie maal per week een goed aangepast schema of programma voor krachttraining volgen, een betere nachtrust hebben dan mensen die dit niet doen. Een goede nachtrust kan iedereen wel gebruiken en voor het drukke schema is het essentieel. Het volgen van een fitnessprogramma vermindert stress: door het trainen daalt je bloeddruk en wordt het bloed sneller door je aders gepompt. Bovendien verzet het je zinnen en kan je alle slechte gevoelens, frustraties en irritaties van je af trainen. Genoeg mentale voordelen dus om te beginnen met sporten en het liefst krachttraining. Vind je krachttraining niks? Er zijn meer dan genoeg andere opties, zoals kickboksen, wandelen, zwemmen, fietsen en teamsporten!