Van ondergewicht naar een sterk fit lichaam | off-limit.nl

Van ondergewicht naar een sterk fit lichaam

Blog Kimberley

Van ondergewicht naar een fit sterk lichaam

 

Kimberley is fulltime accountmanager en fulltime fitgirl

Vorige week was het Fenna die haar sportrituelen en persoonlijke verhaal met ons deelden. Deze keer is het de beurt aan Kimberley. We zijn haar onwijs dankbaar voor het delen van haar persoonlijke verhaal en kennis. Maar wie is Kimberley? Kimberley werkt fulltime als accountmanager en naast deze fulltime job gaat zij ook nog eens vijf á zes keer per week los in de gym. Hier focust zij zich op krachttraining en dat doet ze al drie jaar. Begin 2018 is ze een stapje professioneler gaan trainen onder begeleiding van een coach. Dit was ook het moment dat zij de juiste voedingsschema’s en trainingsschema’s voor haar lichaam en doelstellingen kreeg.3 maart 2019 doet zij haar eerste Bikini Fitness Competetion

Na al het keiharde werken is het op 3 maart 2019 tijd voor haar eerste Bikini Fitness Competetion, genaamd JBC. Haar doel is om minimaal in de top vijf te eindigen en om dat doel te realiseren is zij op dit moment keihard aan het werk om haar vetpercentage naar beneden te brengen en toch spiermassa op te bouwen. Samen met haar coach bekijken zij constant haar huidige shape en hoe dit eruit ziet met een lager vetpercentage. Dit wordt bereikt met onder andere een strak voedingsschema en die ziet er zo uit:“Kimberley: Ik eet 8 keer per dag, kleinere maaltijden. Ik begin de dag met een smoothie met whey, blauwe bessen, lijnzaad, amandelmelk en kaneel. De overige maaltijden eet ik rijstwafels, kip, rookvlees, rosbief, verschillende soorten groenten, amandelen, humus en kwark.”

 
 
Kimberley
 
 

Van ontevreden naar een goede glimlach

Eind 2017 zat Kimberley op een gewicht van slechts 45,5 kilogram. Ze zat totaal niet lekker in haar vel en was niet gelukkig met haar lichaam. Dit was voor het punt om daar verandering in te brengen en dit deed zij begin 2018 onder begeleiding van een professionele coach. Vanaf daar is zij gaan toewerken naar haar eerste competitie. In een jaar tijd is zij ruim 10kg aangekomen. Haar lichaam heeft veel progressie gemaakt en ook mentaal is het nu een stuk sterker. Met als resultaat een glimlach wanneer zij in de spiegel kijkt. Qua discipline zit het wel goed. Niet alleen om te blijven trainen, maar ook op het gebied van voeding. Suikers zijn heerlijk, chocolade, snoepjes, chips en snacks, maar dat is maar voor even. Deze zogenaamde cravings zorgen bij haar achteraf voor een dip, een slechte huid en een groter verlangen naar deze snacks. Dat wil Kimberley zoveel mogelijk voorkomen. Daarom beperkt zij ook haar cheat meals en zorgt voor het voldoende binnen krijgen van gezonde voeding.

“Suikers zijn heerlijk, chocolade, snoepjes, chips, snacks… maar dat is maar voor heel even.”Het is belangrijk om te genieten van de sport

Elke training begint met een korte goede warming up en is een vast onderdeel van haar trainingsmethode. Afhankelijk van de training die dag begint zij vaak met opwarmende oefeningen voor haar benen en/of core. Na afloop van de training doet ze ook nog verschillende stretchoefeningen en/of cardio als ze een leg day heeft gehad. Dit vindt zij belangrijk net zoals het kunnen genieten van de sport die je beoefend. Het draait allemaal om een gezonde balans tussen sport, gezonde voeding en af en toe een cheat meal. Daarnaast is het stellen van doelen voor haar persoonlijk erg belangrijk, omdat je op deze manier houvast creëert. Met deze doelen kun je jezelf iedere keer er weer aan herinneren waarom je het doet.

 
 
Blog Kimberley
 
 

Kimberley deelt hier haar persoonlijke verhaal

Kimberley: “Ik ben jaren geleden begonnen met krachttraining, zonder enig benul van wat ik nu eigenlijk aan het doen was. Ik kreeg onvoldoende voeding binnen om aan te komen in spiermassa, voerde mijn oefeningen uit met weinig gewicht en was eigenlijk niet voor mezelf bezig met krachttraining… Kortom, lichamelijk lukte het niet om progressie te boeken. Nadat mijn relatie ten einde liep eind 2017 besloot ik om het over een andere boeg te gooien. Ik raakte gefascineerd over mijn eigen gezondheid, over wat de juiste voeding en training met een mensenlichaam kan doen. En hoe lekker je je na een goede training kan voelen, ondanks dat je de sportschool was binnengestapt met een donkere grijze wolk boven je hoofd. Echter had ik de juiste handvatten niet om hier zelf mee aan de slag te gaan, daar waar mijn opleidingsachtergrond niet in de richting van sport en/of voeding ligt. Gelukkig kwam mijn coach begin 2018 als reddende engel voorbij op Instagram. Hij besloot mij te ondersteunen, te coachen en te begeleiden. En al snel merkte ik vooruitgang. Echter miste ik een doel voor mezelf. Ik wilde lichamelijk en geestelijk ergens naartoe gaan leven, ergens voor gaan vechten en keihard voor gaan strijden. Dat heeft mij doen besluiten om te gaan toewerken naar mijn eerste competitie die volgend jaar maart zal plaatsvinden. Sinds ik zo geobsedeerd ben door de sport die ik beoefen, verklaren veel mensen mij voor gek, benadrukken ze dat ik nooit iets zal gaan bereiken binnen mijn competities en dat ik geforceerd en niet gebalanceerd bezig ben. En denk je dat het mij wat doet dat er zo tegen mij wordt gesproken en/of over mij wordt gedacht? Nee! Dit zorgt voor mij des te meer voor motivatie om het tegendeel te bewijzen en de beste shape ooit neer te zetten volgend jaar op dat podium! Mijn tip om gemotiveerd te blijven? Stel doelen voor jezelf, doelen waar jij gelukkig van wordt, doelen die jij na wilt streven en kijk niet naar wat anderen zeggen en/of van je verwachten, doe het alleen voor jezelf!”

En wij geven je groot gelijk Kimberley! Niet alleen jij, maar iedereen moet doen waar hij/zij gelukkig van wordt. Als jij je goed voelt en gelukkig voelt dan trek je dat ook bij anderen aan. Wij wensen je veel succes met jouw journey!


Heb jij nou hulp nodig bij het creëren van een gezonde levensstijl? Bekijk dan eens ons lifestyle pakket. Hier krijg jij alle informatie en schema’s met betrekking tot fitness, voeding en mindset. Hiermee kun jij vandaag nog starten met het positief veranderen van jouw lichaam. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid tot online coaching om jou net zoals bij Kimberley te helpen jouw persoonlijke doelstellingen te behalen.

En wil je Kimberley nou volgen en dat kunnen wij ons heel goed voorstellen na dit verhaal. Hier is Kimberley haar Instagram!