Fleur, Wannabe fitgirl en honden knuffelaar | off-limit.nl

Fleur, Wannabe fitgirl en honden knuffelaar

Blog ambassadeur Fleur

Blog ambassadeur Fleur

 

Fleur, Wannabe fitgirl en hondenknuffelaar

Joe! Fleur hier. Wordt doorgaans ook wel beschreven als Communicatie- en Informatiewetenschappen studente aan de Universiteit van Utrecht, fanatiek Instagrammer, wannabe fitgirl en hondenknuffelaar. Goed, dit was wel een erg kort voorstelrondje dus ik zal mezelf even verder introduceren. Anders zijn we snel klaar.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in een boerengat, genaamd Ankeveen. Ik ben dan ook een echt dorpsmeisje en moest mega erg wennen aan het stadsleven in Utrecht. Fietsers die om je oren vliegen, agressieve buschauffeurs die geen geduld hebben, toeristen met selfiesticks die je bijna voor je hoofd slaan. Maar goed, los van dat bevalt het studeren in Utrecht mij erg goed. Mijn scriptie is inmiddels goedgekeurd dus ik hoef alleen mijn studiepunten nog te halen en dan ben ik klaar. Althans, er staat nog wel een master op de planning van anderhalf jaar dus klaar met studeren ben ik nog niet. Ik kan wel stellen dat ik momenteel erg gelukkig ben met mijn leventje, maar dit is niet iets dat altijd zo geweest is...

 
 
 
 

Mijn middelbare school was een worsteling

De middelbare school is voor mij echt een tijd geweest waar ik mij doorheen heb geworsteld. Ik deed ontzettend mijn best op school, maar hoge cijfers haalde ik niet. Dit was mede te danken aan de faalangst waar ik last van had. Ik raakte al in paniek als ik een simpele vraag moest beantwoorden in de klas. Daarnaast was ik door mijn onzekerheid ook gestopt met dansen, terwijl dansen dé sport was waar ik mijn ziel en zaligheid in kon leggen. Ik heb zelfs een tijdje plannen gehad om een dansopleiding te gaan doen, maar die droom is geen werkelijkheid geworden. Al met al zat ik dus zowel mentaal als fysiek niet goed in mijn vel. Aangezien dit echt een probleem werd voor mijn functioneren heb ik contact opgenomen met een kinderpsycholoog. Zij heeft mij ontzettend goed op weggeholpen, maar me zekerder voelen over mezelf was iets wat zij niet voor mij kon doen. De uitspraak van mijn psycholoog die dan ook flink indruk op mij heeft gemaakt is: ‘Jij bent de enige die jezelf kan laten geloven dat je het kan’. En dat is waar, want zolang jij jezelf niet gelooft, hoe kunnen andere jou dan wel geloven?

Dat is waar het ontwikkelen van mijn mindset in beeld kwam

Vanaf dat moment ben ik mij meer bezig gaan houden met mijn mindset. Waar ik eerder in een negatieve spiraal bleef hangen, probeerde ik vanaf toen de wereld op een positieve manier te benaderen. Ja, klinkt ontzettend cliché he? Als je dat denkt zou ik zeggen; probeer de wereld maar eens positief te benaderen, want soms is dat verdomde moeilijk. Wat mij heeft geholpen bij het vasthouden een positieve mindset, was het verbeteren van mijn fysieke gezondheid. Ik ben namelijk altijd erg dun en klein geweest en daarnaast bleef de pubertijd bij mij ook wel erg lang uit, hiervoor ben ik dan ook onder behandeling geweest bij de groeipoli. Hierdoor voelde ik mij fysiek niet sterk (een briesje wind en ik ging al om), wat natuurlijk niet bijdroeg aan het mentaal sterk voelen. Hierom ben ik, via mijn huidige vriend, begonnen met krachttraining. In eerste instantie voelde dit meer als een moetje en werd ik niet echt blij van al dat gesjouw en getrek aan die gewichten. Totdat ik mij meer ging verdiepen in krachttraining en oefeningen vond die mij meer lagen, ik mijn voedingsschema beter ging aanpassen op mijn sportschema en ik zowaar die lang beloofde abbs begon te zien.

 
 
 
 

Krachttraining heeft mij geholpen om mij weer zekerder te voelen

Krachttraining heeft mij zo geholpen om mij weer zekerder te voelen over mijn lichaam en mij mentaal weer sterk te voelen. Ik ben daardoor letterlijk van een grijze muis veranderd in een kleurrijke bloem. En dat is mooi want dat past ook nog eens beter bij mijn naam, snap je? Als je niet wist dat fleur in het Frans bloem betekent, dan snapte je het waarschijnlijk niet. Anyways, waar het omgaat is dat ik weer aan mensen durf te laten zien wie ik ben, dat ik draag wat wil, doe wat ik wil en minder bang ben voor de oordelen van andere mensen. Als ik de ik van een paar jaar geleden vergelijk met de ik van nu dan kan ik zeker wel zeggen dat ik trots ben op mezelf. Dit is dan ook de reden dat ik ongeveer een jaar geleden ben begonnen met het delen van mijn leven op Instagram. Hier deel ik, met een gezonde dosis humor, verhalen over mijn onzekerheden, mindset en fysieke gezondheid. Ik beschrijf mezelf dan ook als wannabe fitgirl (‘cause everbody wants to be a fitgirl!) en drijf regelmatig de spot met het instaperfect plaatje. Maar daar aan onderliggend is er wel een doel dat ik voor ogen heb. We denken namelijk vaak, vooral bij mentale issues, dat we de enige zijn. Maar het tegendeel is waar! Instagram is naar mijn idee het perfecte social media platform om dit soort onderwerpen aan het licht te brengen en bespreekbaar te maken door mensen te met elkaar te verbinden.

Off-Limit pakt ook de mindset aan waar anderen dat soms laten liggen

Ik ben dan ook bij Off-Limit terecht gekomen via Instagram en was meteen enthousiast over het concept! Zoals wel duidelijk is geworden uit mijn verhaal vind ik mentale gezondheid net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Bij veel fitness gerelateerde concepten gaat het naar mijn idee meestal alleen maar om het kwekken van meer spieren en het worden van een of andere hulk, maar het mentale stukje wordt nog weleens vergeten. Bij Off-Limit is dit zeker niet het geval een worden er zelfs een mindset training aangeboden! Ik hoop, samen met Off-Limit, ervoor te zorgen dat er we meer mensen kunnen stimuleren om zowel letterlijk als figuurlijk een stukje beter in hun vel te zitten.

 
Wil je op de hoogte gehouden worden over mijn avonturen in de sportschool? Volg me dan op Instagram. Mijn accountnaam: Fleurien .

Hulp nodig bij het opzoeken van de juiste balans tussen fitness, voeding en mindset?

Lees dan hier het 7-stappenplan van het lifestyle pakket voor het behalen van al jouw doelen en om verandering toe te brengen en vol te blijven houden!