Fenna is maar liefst 30 kilo afgevallen! | off-limit.nl

Fenna is maar liefst 30 kilo afgevallen!

Blog Fenna Meijer

In dit blog verteld Fenna over hoe zij een gezonde levensstijl heeft weten te creëren

 

Door het veranderen van haar levensstijl is Fenna in een jaar 30 kilo afgevallen!

Ons eerste interview blog is met Fenna Meijer. Fenna is 25 lentes jong, 169cm lang en weeg rond de 72 kilo. En als jullie straks zien wat zij al allemaal bereikt heeft door het toepassen van een gezonde levensstijl dan is jullie enige reactie: Wauuw!! In het dagelijkse leven werkt Fenna in een sportschool bij Fitland in Leeuwarden. Daar is zij werkzaam als balie medewerkster, fitness instructeur en geeft zij groepslessen in RPM; fietsen & GRIT cardio. En alsof dat nog niet genoeg is heeft zij ook haar eigen fotografie bedrijf.
Naast de groepslessen die zij geeft doet Fenna vier keer in de week aan krachttraining. Anderhalf jaar is zij al diehard aan het trainen. Toen we haar vroegen wat haar (fysieke) doelstellingen zijn en of deze veranderen gaf zij het volgende antwoord:

“Momenteel is mijn doelstelling het creëren van strakkere/rondere en vollere billen. Daarnaast wat meer spiervorming ook in de schouders en armen en mijn vetpercentage nog iets naar beneden krijgen. Verder mezelf uit proberen te dagen met oefeningen en zwaarder gewicht en mezelf er goed bij voelen en gelukkig zijn met mijn lichaam. Ik stel mijn doelen wel bij, de focus lag eerst heel erg op het afvallen maar dat verandert naarmate je proces zich vordert en wat je wil.”

Haar trainingsschema is gericht op vier keer in de week kracht. De ene training ligt de focus op het onderlichaam en de andere training de focus op het bovenlichaam. Het bekende upperbody/lowerbody splitschema! Maar met alleen trainen kun je niet afvallen of meer spiermassa opbouwen. Dat doe jet met een gezond voedingspatroon. Fenna snapt dat ook en houdt haar voeding bij in de app MyFitnessPal (Zullen wij ook zeker aanbevelen). Hier kunnen calorieën en macro’s geteld worden. Super handig dus! Deze calorieën vult zij met gewoon lekker gezond en gevarieerd eten.

 
 
Fenna voorheen
 
 

Eind 2013 begon zij aan haar zoektocht

Eind 2013 is zij begonnen met afvallen en in een jaar tijd is deze mevrouw maar liefst 30 kilo afgevallen. Mag ik daar even een staande ovatie voor? Dat vraagt motivatie en de juiste mindset. En die 30 kilo was niet genoeg voor haar. Hierna is zij doorgaan trainen om haar lichaam meer te shapen en strakker te laten worden. Aan motivatie voor sporten heeft het sowieso nooit gelegen. Ze haalt zoveel energie uit sporten en het sporten doet ze het liefst in de ochtend. Het voordeel is ook dat zij in de sportschool werkt dus dit maakt het makkelijker om er heen te gaan of na werk gelijk te gaan trainen. Wat zij lastig blijft vinden is voeding. Ze let er strak op, maar geeft aan dat er ook ruimte is voor een lekkere reep chocolade op zijn tijd of een glas wijn. En gelijk heeft ze. Het leven draait namelijk om een perfecte balans.

Op het gebied van vaste rituelen in haar trainingsschema komen er altijd oefeningen voor billen en schouders in terug. Natuurlijk komen de andere spiergroepen ook van pas, maar dit is haar focus op dit moment. Naast deze vaste rituelen is zij heel erg bezig met haar mindset. De vraag die vooral bij haar opkomt is; Hoe krijg ik mijn mindset goed? Het omgooien van je mindset gaat met stappen en in het geval van Fenna kan dit een uitdaging zijn, omdat zij altijd onzeker is geweest. Die onzekerheid verteld haar dat ze nog steeds dat dikke meisje is en niet goed genoeg is, maar zoals ze zelf ook al zei: ik wil mezelf accepteren hoe ik ben en van mezelf houden. En wat ons betreft mag je inderdaad trots zijn op wat je al hebt bereikt.

Na het open zijn over haar verhaal en ontwikkelingen, waar we haar super dankbaar voor zijn, hebben wij haar ook nog even gevraagd naar de perfecte balans tussen sport, voeding en mindset. Haar perfecte balans ziet eruit als je jezelf goed en gelukkig voelt. Dat je leuke training hebt die effectief zijn voor jou, dat je training eigenlijk gewoon bij je dagelijkse routine hoort. Op het gebied van voeding is er een goede balans tussen lekker en gezond eten en af en toe iets ongezonds. Jezelf niet teveel straffen, maar ook genieten en leven. En op het gebied van mindset vindt zij het belangrijk dat je lekker in je vel zit, van je lichaam houd en tevreden bent plus dat je blijft streven naar nieuwe doelen!

 
 
Fenna nadat zij 30 kilo is afgevallen
 
 

Fenna haar persoonlijke ervaring

Als laatste vragen stellen wij onze fitties of zij hun persoonlijke ervaring/verhaal willen delen op het gebied van fitness, voeding en/of mindset. Nu heeft Fenna al super veel aan ons verteld, maar hier komt haar persoonlijke ervaring.

“Toen ik net begon met afvallen deed ik voornamelijk veel cardio. Mijn ervaring is dat ik toen ik krachttraining ging doen echt mijn lichaam en shape zag veranderen en dat dat veel meer effect had dan alleen maar cardio en hartslag constant… Qua voeding heb ik ook veel ervaring op gedaan, waar mijn lichaam wel en niet goed tegen kan of niet goed op reageert; bijvoorbeeld brood, aardappels, witte pasta/rijst, sommige melkproducten en sommige eiwitrepen etc.”


Heb jij nou hulp nodig bij het creëren van een gezonde levensstijl? Bekijk dan eens ons lifestyle pakket. Hier krijg jij alle informatie en schema’s met betrekking tot fitness, voeding en mindset. Hiermee kun jij vandaag nog starten met het positief veranderen van jouw lichaam.

En wil je Fenna nou volgen en dat kunnen wij ons heel goed voorstellen na dit verhaal. Hier is haar Instagram!