De kracht van positieve affirmaties voor je levensstijl

De kracht van positieve affirmaties voor je levensstijl

Wat zijn positieve affirmaties?

Een affirmatie is een zin die je denkt of uitspreekt. Het is een zin die je gedachten, handelen en gedrag beïnvloedt. Want onze gedachten zijn onze realiteit. Het creëert de wereld hoe wij die voor ons zien. Affirmaties kunnen gebruikt worden als middel om positieve gedachten te hebben en om bewuster te worden. Het is belangrijk dat je wat voelt wanneer je ze uitspreekt. Alleen oplezen heeft bijvoorbeeld geen zin.
Het mooie van affirmaties is dat je alles kan opnoemen wat je wil bereiken in je leven. Gebruik ze voor een betere gezondheid, het behalen van zakelijke successen of voor je toekomstplannen.
Je kan een lijstje maken met bijvoorbeeld tien of vijftien affirmaties en die op je nachtkastje leggen. Deze lees je dan voordat je gaat slapen en bij het wakker worden. Spreek de affirmatie uit met gevoel en doe dit tot het voor jou goed voelt. Het is niet de bedoeling dat je dit even snel doet, maar neem hier de tijd voor. Het mooie is dat je onderbewustzijn dit gaat oppakken en ervoor gaat zorgen dat de affirmatie realiteit gaat worden. Natuurlijk gebeurd dit niet van de één op de andere dag dus heb geduld! Het gaat erom dat je er uiteindelijk zelf “echt” in gaat geloven en als je dat doet… Dan ga je er vanzelf naar handelen!

Voorbeeld affirmaties

• Ik kan alles aan wat er op mijn pad komt
• Ik heb een sterk en gespierd lichaam
• Ik weeg 65 kilogram en ben super gezond
• Elke dag word ik sterker en sterker
• Volgend jaar heb ik 10.000 euro op mijn spaarrekening
• Ik ben zelfverzekerd

Tip: maak er krachtige korte zinnen van die je gemakkelijk kan onthouden en kan herhalen. Focus op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt! Zeg dus niet “ik wil niet dik zijn”, maar zeg “ik wil slank zijn” of beter nog “Ik ben slank”.

Geef met affirmaties een nieuwe betekenis aan je leven

Het doel van de affirmaties is het ombuigen van negatieve, belemmerende gedachten naar positieve, helpende gedachten. Het is echt belangrijk om dit met regelmaat te doen. Zie het als trainen of afvallen. Daarmee behaal je ook alleen resultaat als je dit regelmatig doet. Doe je dit dan her-programmeer je het onderbewuste en kan je nieuwe beter leven beginnen! Wordt meester over je eigen gedachten en stop met piekeren!

Affirmaties zijn wetenschappelijk bewezen

Op dit moment zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken die affirmaties ondersteunen. Simpelweg, omdat we als mens de mogelijkheid hebben om onze hersenen te herprogrammeren. Hoe leer je anders slechte gewoontes af? We zullen er niet te diep op in gaan, maar het heeft allemaal met de neuroplasticiteit van je brein te maken en met de energieën in en om ons heen. Maar we houden het nuchter. Heeft het echter je aandacht getrokken? Ga dan eens op onderzoek uit. Er is meer dan genoeg online te vinden en de kracht van affirmaties wordt zelfs geprezen in boeken als Think and Grow rich! Het is één van de boeken die we aanbevelen in het artikel: “De allerbeste boeken voor het veranderen van je levensstijl”